Sanacija prostora nakon poplave

Valja imati na umu kako sanacija prostora nakon poplave treba početi što je ranije moguće pošto je za razvoj i štetno djelovanje plijesni, algi i gljivica potrebno manje od 48 sati. Isto tako, daleko ćemo lakše i sigurnije počistiti i dezinficirati mokri prostor pošto je manja opasnost od udisanja štetnih čestica jer se spore i prašina na taj način ne šire.

Parketi i laminati se pravilu uvijek uklanjaju i to u prva 24h.

Namještaj izrađen od punog drva se može spasiti. Valja ga udaljiti iz vlažnog prostora, dobro oprati sredstvima za čišćenje drva te dobro osušiti. S namještajem od iverice je ipak druga priča i njega odmah možete baciti. Isto vrijedi i za tepihe, tepisone, prostirke, madrace i sav tapecirani namještaj. Imajte na umu da je sasvim nemoguće potpuno očistiti i dezinficirati madrac ili tapecirani namještaj.Dokumente i knjige koje nisu potpuno uništene možete pokušati spasiti na način da ih zamrznete pošto se smrzavanjem vlaga isušuje.

 

Uloga profesionalnih strojnih isušivača je od velike važnosti kada govorimo o sanaciji štete nakon poplave. Uzmimo u obzir podatak da postupak strojnog isušivanja traje u prosjeku 3-4 tjedna, dok ćemo vjetrenjem isti prostor isušiti za 3-8 mjeseci i to pod uvjetom da imamo idealne vremenske prilike. Kod strojnog isušivanja možete biti sigurni kako će aparat izvući apsolutno svu vlagu iz prostora i time Vam omogućiti sigurnu sanaciju podova i zidova, bez straha da će se ona ponovno negdje pojaviti.

Dakle, prednosti strojnog isušivanja su sasvim jasne.

 

Tvrtka „Aspera“ Vam nudi visokokvalitetne aparate za isušivanje, uz besplatno savjetovanje o optimalnom načinu uklanjanja vlage.

Obratite nam se s potpunim povjerenjem